сряда, 29 август 2018 г.

Имотите на Царската фамилия







      Чета из медиите, че съдът отнел имотите на Сименон Каналбродски - негово нищожество.
Едни ехидстват - напомнят за слогъна му за 800-те дни, други го жалят и превъзнасят приносът му за интегриране в европейските структури, и т.н. Отзвукът е според полит-пристрастията и моментната емоция на коментиращите извън всякакъв здрав разум и нормалната човешка реакция.
      Не съм царист и най-малкото фен на н.н. Сименон Каналбродски.
      Фен съм на отецът му - Негово Величество Цар Борис lll Обединит
ел и убеден монархист, вярващ, че една Монархия в духът на Търновската Конституция би могла да спаси България от пропастта, над която се е надвесила!
      Що се отнася до имотите, за които Каналбродски претендира - и до сега не съм чел нито една правдоподобна юридическа обосновка доказваща собствеността им, защото в различните формации на изпълнителната власт - съдът, като дърта и шлифована проститутка, въртя задник по посока на интересите на партиите на власт в момента!
      Във всеки случай, ако някой докаже, че те са собственост на Царската фамилия - никой не може, не трябва и не би трябвало да оспорва под никакъв предлог претенциите му за собственост!
      Така е според Конституцията на Республика Болгария - собствеността е неприкосновена!
Защо всички българчЕта могат да реституират имотите си одържавени по време на савеЦката окупация, а Царската фамилия да не може?
      Тълкуват думите му, че в едно интервю казвал, че няма претенции към Родината си - да - но, ако претендираните имоти са на Царската фамилия - каква претенция е това към Държавата?
      Ако не са - това е съвсем различен казус!
      Съдът у нас е толкова компрометиран, че не искам и не мога да му вярвам, даже, когато каже: Добър ден! - гледам къде е слънцето!



___________________________________________________________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарите са Ваша отговорност