неделя, 10 март 2013 г.

Комунизмът умря! - Да живеят отроците и копелетата му!




      При смяната на политическата система в България комунистите не изживяха  катарзис - една абсолютно невъзможна за тях опция. Нито бяха наказани от непроменените законите.  Съдебната система ги защитаваше и, каквато е традицията у нас, престъпниците имат по-големи права и пространство за свобода от жертвите си.  Те дори не получиха морална остракация от народа - качваха ги 5 пъти на власт в свободни избори. Малоумието, страхът и примирението изядоха главата на българчетата.
     Днес в случващите се прости делнични неща  има дълбока логика - това е порядъка на възможната реалност. Всички ние безучастно я допуснахме тя да ни бъде наложена от безскрупулни и неморални хора. Превръщането на политическата власт в икономическа бе като слънцето и въздуха за всеки едър номенклатурчик, тлъст апаратчик или червен гестаповец от ДС. Таза дългогодишна и многоходова операция изсмука целия необходим за живот хлорофил на народеца и той започна да вегетира без въздух, и нормална хомеостаза под изгарящия огън на псевдо свободната монополистична неконтролирана икономическа среда.
     Все очаквахме друг да свърши нашата работа вместо нас. Да изчисти дълговете ни към бъдещето, да се разплати с миналото ни.

     И още чакаме...

     Кой ни е виновен тогава?

     Комунизмът умря!


     Да живеят отроците и копелетата на комунизма!


                                *     *     * 

2 коментара:

  1. За съжаление сте много прав...

    ОтговорИзтриване
  2. Проблема е, че само констатираме тези истини, но като общество нямаме сили да се преборим с последиците от тях...

    ОтговорИзтриване

Коментарите са Ваша отговорност