четвъртък, 5 декември 2019 г.

Руската енергийна и политическа окупация на България

__________________________________________________________________________





    Скандал след скандал... 
    15 години не можем да купим самолети за ВВС, но ако самолетите бяха руска ядрена централа, руско ядрено гориво, руски газ, руски газопровод или ремонт на руска военна техника, отдавна да сме платили милиардите на руската диктатура и от сутрин до вечер ще слушаме за огромните ползи да си слуга на тази диктатура и тя да те ограбва. 
     Ако тези военни самолети бяха поглъщащи милиарди държавна помощ за въглищни, уж американски, но регистрирани в началото си на Кайманите централи или поне една “Софийска вода” или някоя концесия от африкански тип, пак да сме ги купили и платили много пъти. 
     Поне една магистрала да бяха тези самолети, никой нямаше дума да “обели”, а националните медии щяха да се надпреварват да възхваляват харченето на парите без всякаква законна процедура. 
     Истината е, че руските служби провеждат мащабна операция в България срещу сделката за F-16, защото за тях е важно тази сделка, която не могат да спрат, да се случи само, ако се превърне в разменна монета за АЕЦ “Белене”, “Турски поток” и руската енергийна окупация да продължи - стотици милиарди през предстоящите години за диктатурата в Кремъл със съдействието на българското правителство за всички руски военни енергийни начинания в и през българската територия срещу една неизбежно нужна военна сделка за 1 милиард долара. 
     Не питайте при това положение, защо цените на електроенергията са кошмарни на борсата. 
     Не питайте, защо младите, можещите много и просто отвратените избягаха и бягат. 
     Не питайте, защо сме трети по смъртност в света. 
     Не питайте, защо 70% от българите са бедни като просяци по всеки световен стандарт. 
     Всичко това отразява руската енергийна и политическа окупация на България, както и насърчаваната от Кремъл корпоративна злоупотреба, чиято цел е да се дискредитира присъствието ни в ЕС и НАТО, както и да служим като ужасяваща пречка за разширяването на ЕС и НАТО на Балканите.
      Диктатурата в Кремъл още е в началото на военните си операции. 
     Скоро ще видим истинската атака срещу ЕС и европейските политически уроди на кремълска хранилка ще опитат да превземат Европарламента, за да блокират федерализацията на ЕС и създаването на европейска армия и обща отбрана.
                                                                           автор Стефан Гамизов (facebook.com)
____________________________________________________________________________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарите са Ваша отговорност